J. Hvidtved Larsen A/S – God kemi og hurtig opfølgning

Vi har brug for en samarbejdspartner, der agerer professionelt i byggefasen, siger produktionschef Kim Kjehr.

God kemi og hurtig opfølgning

Hornsyld Købmandsgaard A/S er en professionel samarbejdspartner omkring erhvervsbyggerier for virksomheden J. Hvidtved Larsen A/S i Silkeborg.

Pris, kvalitet og tid
Det er vigtige parametre for J. Hvidtved Larsen A/S i Silkeborg, når der skal bygges nye lager– og produktionshaller. Virksomheden er på den baggrund glade for samarbejdet med Hornsyld Købmandsgaard A/S.

– Vi havde egentlig ikke disponeret med, at vi ville få pladsproblemer, men i forbindelse med anlæg af motorvej her i Silkeborg fik vi eksproprieret en del af vores grund og måtte forlade en netop indrettet produktionshal, fortæller produktionschef Kim Kjehr.

– Vi kom derved til at mangle lagerplads, og i 2010 måtte vi derfor i gang med at bygge nyt. Det skulle gå lidt stærkt, og jeg gik i gang med at undersøge, hvem der kunne løfte opgaven. Jeg fik anbefalet nogle stykker, bl.a. andet Hornsyld Købmandsgaard, som jeg egentlig ikke kendte til på det tidspunkt.

God kemi og hurtig opfølgning
– Jeg henvendte mig til virksomheden og fik kontakt til deres halafdeling, og det var en god oplevelse helt fra start. Jeg kørte derned, og vi fik en god snak om opgaven. Vi havde en god kemi, og de var meget kundemindede. For Kim Kjehr var det samtidig afgørende, at der blev handlet hurtigt.

De vendte tilbage til mig i løbet af ganske kort tid med pris, tegninger og et spændende oplæg til den lagerhal, vi havde brug for. Der blev reageret lynhurtigt, det betyder rigtigt meget, når man står og skal i gang med et projekt her og nu.

Vækst og nye markeder
J. Hvidtved Larsen A/S er et knapt 100-årigt gammelt Silkeborg-firma, som gennem mange år har været underleverandør inden for metalindustrien.

Virksomheden er kendt for godt håndværk og skræddersyet udstyr til slamsugerbranchen. Virksomheden byggede den første kombinerede slamsuger og højtryksspuler i 1968. I dag er der 28 eksportlande på virksomhedens referenceliste. J. Hvidtved Larsen A/S har specialiseret sig i at skræddersy moderne slamsugerteknologi til forskellige klimaer, lovgivninger og tekniske krav.

Hovedafdelingen er placeret i Silkeborg og der er desuden afdelinger i Nr. Åby, Greve samt i Sverige, England og Australien. Totalt set er der ca. 200 ansatte, heraf ca. 50 funktionærer.

– Krisen ramte os hårdt, men nu har vi igen vækst og stor fremgang. Vi producerer ca. 140 biler på årsbasis, og det er både standardbiler og individuelt byggede biler, fortæller Kim Kjehr, der har været produktionschef i virksomheden gennem seks år.

Forinden har han arbejdet i ABB A/S med byggeri af kraftvarmeværker samt hos Danstoker A/S med produktion af industri- og varmtvandskedler m.m.

J. Hvidtved Larsen har forskellige koncepter tilpasset de enkelte markeder i produktionen.

Det har været et vigtigt element i vores vækst, og vi har samtidig haft held til at opdyrke nye markeder, bl.a. med stor fokus på Norge, Sverige samt Australien, New Zealand og Rusland, fortæller produktionschefen.

Mange opgaver
Den første lagerhal, Hornsyld Købmandsgaard opførte for virksomheden i 2010, var på 886 kvadratmeter plus 50 kvadratmeter halvtag.

– Vi var rigtigt godt tilfredse med både processen og resultatet, og derfor valgte vi igen Hornsyld Købmandsgaard, da vi i 2013 skulle have opført et nyt lager og renoveret eksisterende lager. Samtidig skulle vi have opført nye kontorfaciliteter, og vi fik her bygget et samlet areal på 345 kvadratmeter.

Hvidtved Larsen har også benyttet HK i forbindelse med udskiftning af vinduer i eksisterende kontorbygning samt renovering og efterisolering af en gavl på produktionshallen.

Det er blevet til en række af opgaver, fortæller Kim Kjehr, der også valgte HK, da der skulle opføres en nyoverdækket hal på beholderfabrikken.

God planlægning
En god planlægning i byggeriet er afgørende for Kim Kjehr.

– Er tingene gennemtænkt og planlagt fra start, så går det hele meget nemmere. Så spiller det hele, og man slipper for mange ærgelser. Jeg lægger også stor vægt på et godt samarbejde mellem underentreprenørerne, den del sørger HK også for.

– Der vil altid komme noget uforudset i forbindelse med en byggeproces, og her synes jeg, at HK er gode til at tackle tingene. De agerer meget professionelt og søger altid den gode dialog, hvor vi i fællesskab finder frem til løsninger. Det betyder, at man er tryg ved processen som bygherre, siger Kim Kjehr.