Esben Pedersen – Maskinhal præcis som ønsket

Vi ønskede en maskinhal i harmoni med de øvrige driftsbygninger, og vi er godt tilfredse med resultatet, siger Lene og Esben Pedersen

Maskinhal præcis som ønsket

Esben og Lene Pedersen på ”Langskovgaard” ved Hadsten oplevede et konstruktivt samarbejde med Hornsyld Købmandsgaard A/S, da de skullehave ny maskinhal

lige præcist den hal
– Vi har fået lige præcist den hal, vi ønskede os og der er ikke en finger at sætte på noget som helst. Det har været en rigtig god proces, og vi har haft et konstruktivt og tillidsfuldt samarbejde med stor fokus på kvalitet. Det fortæller Lene og Esben Pedersen, ”Langskovgaard” ved Hadsten. De benyttede Hornsyld Købmandsgaards halafdeling, HK Haller, da de skulle have opført en ny stor maskinhal på deres landbrug.

– Det var egentligt lidt af en tilfældighed, at det lige netop blev her, vi henvendte os, men det har vi på ingen måde fortrudt, for vi har haft et fantastisk samarbejde gennem hele processen, og vi er godt tilfredse med resultatet, fortæller Esben Pedersen.

Kvalitet og æstetik
Ud over praktiske krav og funktionalitet har parret ønsket kvalitet og æstetik i byggeriet, og de har vægtet hallens udseende og sammenhængen med de øvrige driftsbygninger højt.

– Det har været afgørende for os, at det skulle se pænt og harmonisk ud, det har været udgangspunktet for projektet helt fra start.
– HK har været gode til at finde frem til de individuelle løsninger, som vi ønskede og de fandt hurtigt frem til dét, vi gik efter.

– Samtidig har vi fået bygget en hal, som på sigt kan anvendes til andre formål, f.eks. ridehal eller lignende, hvis den på et tidspunkt ikke længere skal bruges til maskiner.

Tredje generation
Esben Pedersen er tredje generation på ”Langskovgaard”, som han overtog i 2005. Der hører 220 hektar jord til gården, hertil kommer
forpagtninger samt et maskinfællesskab. Der produceres 11.000 slagtesvin årligt, og der er tre faste medarbejdere ansat.

– Vi har udvidet og købt ejendomme og jord til løbende, og vi havde efterhånden brug for at få lidt samling på maskinparken, som stod spredt flere steder på forskellige ejendomme. Derfor valgte vi at bygge en ny stor hal her på stedet i 2010.

– Som planteavler lægger jeg stor vægt på, at maskinparken er i orden, og derfor har det altid været min drøm at få en stor og rummelig maskinhal, hvor maskinerne kan stå godt, siger han og tilføjer, at hallen er tyverisikret.

Byggestyring
Den nye maskinhal er på 1014 kvadratmeter og opført med faste sider i sort og gråt. Den er opført med rytterlys, hvilket giver et godt lys i hallen.

– Vi valgte en løsning med totalentreprise, og det var Hornsyld Købmandsgaard, der sørgede for det hele. De har erfarne håndværkere og et godt kendskab til materialer og råvarer, bl.a. fordi de selv har trælasthandel.

– De stod for byggestyring og koordinering, og der var fuldstændig styr på processen fra start til slut, siger Esben Pedersen, der selv stod for det indledende jordarbejde. Han oplevede samarbejdet med HK Haller som professionelt.

– For mig er det vigtigt, at der er styr på tingene i en byggefase. Selv om det er et forholdsvist simpelt byggeri, er der alligevel meget, der kan gå galt med manglende koordinering og forsinkelser, men det var ikke tilfældet her. Det skaber en tillid, som betyder meget.

Værksted i det gamle maskinhus
Efter byggeriet af den nye maskinhal er det gamle maskinhus på 350 kvadratmeter efterfølgende blevet indrettet til værksted.

– Vi har lagt nyt tag på med ryttrlys, isoleret bygningen, lagt nyt gulv, etableret varme og i det hele taget forbedret og frisket op, så vi i dag har et lyst og indbydende værksted med gode forhold for de ansatte. Også her valgte vi HK Haller til opgaven, og igen fandt vi frem til individuelle løsninger med kvaliteten i højsædet. Det er vigtigt, at man kan arbejde fleksibelt, når det drejer sig om at genanvende gamle bygninger.

– Alt i alt har HK Haller været en fantastisk sparringspartner for os, og skal vi på et tidspunkt bygge igen, vil vi som noget helt naturligt kontakte dem først, fastslår Esben Pedersen.