Johannes Christensen – Et langt samarbejde

Johannes Christensen

Et langt samarbejde

Gennem mere end 35 år har Johannes Christensen og hans familie handlet med HK Haller. I tidens løb er det blevet til både stald, lade, maskinhus og lagerfaciliteter. Samtidig har HK Haller leveret indbygningsspær til gårdens gamle lade, der nu tjener som lager.

Gården Qvistgaard har været i familiens Christensens eje siden 1888, da Johannes’ oldefar købte den. Siden er den løbende vedligeholdt, udbygget og moderniseret. De oprindelige bygninger danner stadig fundamentet i den firelængede gård, men stalden er moderniseret og huser nu en IT-virksomhed.Ladens træstolper er blevet udskiftet med indbygningsspær af stål, så rummet kunne huse en tennisturnering hvis man ville det. I dag kan laden bruges som et moderne lager, hvor der er plads til, at gaffeltrucks kan køre frit,” fortæller Johannes, og viser rundt på grunden, hvor der er opført en række haller. Han peger på et stykke jord: ”Her opførte HK-Haller en stald for 35 år siden. Den er nu revet ned, men det blev begyndelsen på samarbejdet.

”Byg dog en hal”
Hallerne var egentlig en idé, som kom fra Hornsyld. ”En medarbejder fra HK Haller foreslog os at bygge en hal: ”Der kan jo ligge 10 ved siden af hinanden,” sagde han. ”Vi har jo en fantastisk beliggenhed tæt på motorvejen. Vi drev landbrug på det tidspunkt med grise. Men vi byggede i første omgang en hal til halm, som vi dengang leverede til Fredericia Rideskole. Det var bare stålspær med tag og tagrende uden sider.

Industrihal til udlejning
Den brændte desværre, så vi fik lavet en ny større hal samt en hal mere ved siden af, som igennem tiden er brugt til forskellige formål. I dag står der tre store haller på grunden. Senest har vi bygget en industrihal. En flot hal, som teknisk samt funktions- og sikkerhedsmæssigt opfylder ethvert krav til moderne lagerfaciliteter.

I trygge hænder
Dette krævede blandt andet, at hallen blev isoleret, og det klarede Johannes selv sammen med sønnen Nicolai. Men de havde tæt kontakt til HK Haller. ”Man ringer aldrig forgæves til HK Haller. De er altid klar med et råd, og så har de mange forbindelser. De kan altid hjælpe, det er reelle folk, og man er i trygge hænder. Min søn og jeg har været arbejdsmænd for håndværkerne og har haft folk på til at lægge gulv og støbe sokkel. HK Hallers rolle var bl.a. at levere materialer – de bedste man kunne få, det har de været gode til.”

God planlægning
”HK Haller har også stået for projektering, byggetilladelser og tegninger, så taget for eksempel fik den rigtige hældning og passede til de andre bygninger på grunden. Sådan et byggeri kræver god planlægning. Man skal jo have alle stumperne i den rigtige rækkefølge, så byggeriet ikke går i stå, fordi man skal vente på noget. Det har HK Haller været gode til at styre,” siger Johannes Christensen. Selv om han ikke længere har svineproduktion driver han stadig landbrug. Det meste af jorden er solgt fra til kommunen, der på sigt ønsker at udstykke det til industri. Indtil det sker, lejer han jorden, hvor han sammen med sønnen dyrker raps, hvede og lidt byg